Expoziţia „Capodopere ale graficii lui Albrecht Dürer" la Palatul Culturii

Expoziţia – eveniment „Capodopere ale graficii lui Albrecht Dürer 


Complexul Muzeal Național ”Moldova” Iași, în parteneriat cu Centrul Cultural German Iaşi şi Societatea Merkur Plus Consulting and Training, organizează, în perioada 20 octombrie – 6 decembrie 2015, expoziţia – eveniment „Capodopere ale graficii lui Albrecht Dürer (1471-1528)”, la Palatul Culturii, deschis doar parţial şi special pentru această ocazie unică.

Cunoscut cu precădere ca desenator şi gravor german, Albrecht Dürer s-a impus şi ca pictor şi teoretician al artei, fiind printre primii maeştri preocupaţi de peisaje, de geometrie, de corpul uman şi, cu precădere, de perspectivă, pe care practic a transformat-o în standard. Originar din Nüremberg, Dürer a călătorit în Italia dar şi în Olanda, spaţii culturale care şi-au pus amprenta asupra creaţiei sale, care include aproximativ 2000 de desene, 250 gravuri în lemn, peste 100 de gravuri în cupru, peste 70 de picturi, dar şi 3 cărţi de teorie.
Expoziţia – eveniment „Capodopere ale graficii lui Albrecht Dürer
Organizată la parter, în aripa vestică a Palatului Culturii, cu acces dinspre Pizzeria Domnească, expoziţia reuneşte 3 gravuri de secolul al XVI-lea („Sfânta Treime”, „Biciuirea lui Iisus” şi „Punerea în mormânt”) şi 108 stampe ale lui Albrecht Dürer, imprimate de Amand – Durand, printr-o tehnică prezentată de acesta la Societatea Franceză de Fotografie în 1867, numită heliografie pe oţel şi pe cupru, care permitea o redare de mare fineţe. Amand-Durand a fost ilustratorul ales de Georges Duplessis, conservator al Cabinetului de Stampe al Bibliotecii Naţionale a Franţei, pentru diferite opere precum (1876)şi, mai ales,(1877).
Vernisajul va avea loc marţi, 20 octombrie, cu începere de la ora 17.00, la Palatul Culturii, în prezenţa d-lui Thomas Emmerling, proprietarul colecţiei.
Mai nouă Mai veche

نموذج الاتصال