Teii de pe Stefan cel Mare

Cred ca pe tema asta s-a scris de cateva luni bune, insa si eu am sa imi fac datoria de a critica macelarirea unor simboluri ale Iasului. Si aici ma gandesc la acesti minunati copaci care sunt teii. Teii erau simbolul Iasului si cred ca nu exista roman care nu a auzit de teii lui Eminescu. Nu stiu care a fost logica celor care i-au taiat insa cred ca au facut cea mai mare prostie posibila. Pe langa faptul ca ei sunt imaginea orasului, umbreau centrul acestuia vara, fiind o placere sa te plimbi prin centru si nu in ultimul rand generau ozonul atat de necesar pentru sanatate.

Teiul lui Eminescu - simbolul Iasului

Copacii plantati in locul teilor sunt salcami japonezi, care nu au nici in clin nici in maneca cu cultura Iasului si chiar cu Romania. Ce rost are sa aducem palmieri in Romania, asa cum a adus primarul Timisoarei, sau salcami japonezi la Iasi cand noi avem atatea feluri de copaci care sunt din fauna locala si care arata destul de frumos.
Priviti si voi cum arata salcamii de pe alte meleaguri si spuneti-mi daca se merita sa apara in peisajul Iasului intr-un loc in care teii erau regi

Salcamii japonezi din Iasi
In concluzie a fost o actiune fara cap a celor de la conducerea Iasului, care a facut ca fata orasului sa arate diferit fata de cum o stiam noi si e mai urata decat inainte.

Mai nouă Mai veche

نموذج الاتصال