Alocatia de stat pentru copii

ALOCATIA DE STAT PENTRU COPII


Alocația de stat se acordă fiecărui copil, cetațean roman sau străin rezident pe teritoriul Romaniei, conform legii, valoarea acesteia fiind de:
a) 200 lei, pentru copiii cu vârsta între 0 – 2 ani și de la 0 -18 ani in cazul copilului cu handicap;
b) 84 lei, pentru copilul care a depășit vârsta de 2 ani  precum și tinerilor care au implinit 18 ani, până la finalizarea studiilor.


Actele necesare pentru alocatia de stat 


Actele care vă sunt necesare la depunerea alocației pentru copil sunt:
- Cerere tip (cerere tip 1 pentru persoanele ce sunt indreptățite să solicite și Indemnizația de creștere a copilului sau cerere tip 2 , în cazul în care solicitantul nu va beneficia de Indemnizația creștere copil);
- Certificat nastere copil – original și copie;
- B.I. / C.I. / C.I.P. al unuia dintre părinți – original și copie;
- Dosar cu șină;
- In cazul în care se dorește primirea alocației de stat într-un cont bancar, este necesară anexarea unui extras de con;
- In situația în care parinții nu sunt căsătoriți, se solicită prezența ambilor părinți în vederea stabilirii de comun acord a reprezentantului legal.
Atentie! La depunerea documentației este obligatorie prezentarea documentelor de identitate ale ambilor părinți și ale copiilor in ORIGINAL!!!

Unde se depun actele


Dacă sunteți din Iași, dosarul cu actele pentru acordarea alocației de stat se depun la Directia de Asistență Comunitară Iași (str Mitropolit Varlaam nr 54)
La DAC Iasi se poate ajunge cu autobuzele 30, 42, 43, 46 coborandu-se la Casa Sindicatelor.
Program cu publicul DAC Iasi depuneri acte:
Luni: 8.30 - 12.30,
Marti: 8.30 - 12.30
Joi: 12.30 - 16.00

Alocatia de stat pentru copii s-a marit anul acesta

Atentie


După depunerea actelor, informatii privind plata acestora sau eventuale probleme cu dosarul va trebui sa le rezolvați la Agenția Județeană Pentru Prestații Sociale de pe strada Silvestru nr 1 bloc L6-7 (langă Gara Centrală - vizavi de Autogara de la Vama Veche ).
Programul cu publicul AJPIS Iasi este:
Luni -vineri: 8.30 - 16.30
Telefon : 0232-410.639
Mai nouă Mai veche

نموذج الاتصال