Teatru - "Ursul" de A. P. Cehov pe 24 octombrie la Ateneul Tatarasi


Teatru - "Ursul" de A. P. Cehov


Ateneul Tătărași invită publicul sâmbătă, 24 octombrie 2015, de la ora 19.00, la reprezentația spectacolului de teatru „Ursul”, farsă într-un act de A. P. Cehov.

Regia și adaptarea scenică - Cosmin PLEȘA.
Distribuție:
Laura BILIC- Elena Ivanovna Popova
Dumitru FLORESCU- Grigori Stepanovici Smirnov
Andrei CIOBANU- Luka

Piesa de teatru Ursul de AP Cehov la Ateneul Tatarasi
Sinopsis:
„În piesa lui Cehov, o văduvă, tânăra Elena Nicolaevna Popova, care și-a iubit foarte mult bărbatul, Nicolai Mihailovici Popov, trăiește retrasă și adânc atașată de mintirea soțului ei. Servitorul ei credincios, Luka, încearcă în fel și chip să o readucă la „viață” dar, aparent, fără nicio speranță.
În acest context al zilelor care nu se mai termină și care curg lin spre nicăieri, doar cu pomenirea celui mort și a personalității lui, apare acel ceva, „accidentul dramatic”, în persoana tânărului moșier Smirnov și întreg Universul se schimbă! Evident, cu pasiune, cu nerv, cu lacrimi, cu țipete, cu amenințări, cu băute, chiar cu un duel, și în final, fără victime ba chiar cu happy-end, femeia prinde din nou viață în brațele larg deschise ale lui Grigori Stepanovici Smirnov.


O nuvelă scurtă, dramatică foarte, cu o excelentă răsturnare de situație, specifică geniului Cehovian în care realul din viața de cotidian, transfigurat, prinde contur scenic și, prin forța creatoare a marelui dramaturg, incomparabil, cum avea să-l numească însuși Tolstoi, devine pildă de creație scenică și naște ceea ce avea să se numească Realism Psihologic.
Sigur că și Stanislavski pune umărul la această devenire ca stil al farmecului vieții trecut din realismul cotidian în realismul psihologic al vieții scenice.
Cât e adevăr și cât e minciună, cât e simulare și cât e prefăcătorie, cât e autentic și cât e adevărat, știu doar autorul, Stanislavski și liberi suntem și noi să știm.” Cosmin Pleșa, regizor

Durata: 1 h
Pret bilet: 15 lei/ Bilet elevi, studenti, pensionari, someri: 10 lei
Mai nouă Mai veche

نموذج الاتصال