Expozitie foto documentara „Emil Cioran”

 Expozitie foto documentara „Emil Cioran”


Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași și Muzeul „Casa Mureșenilor” din Brașov vă invită la expoziția foto-documentara „Emil Cioran”, în spațiul Muzeului Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”, de la Palatul Culturii Iași.

Expoziția va putea fi vizitată în perioada 23 iulie – 17 august 2018.

Proiectul expozițional, aflat la cea de-a treia serie de vernisaje dintr-un număr total de șase, își propune realizarea unui demers de cunoaștere, înțelegere și analiză a experienței creative a cinci personalități românești consacrate în afara țării: Ioan Petru Culianu, Eugen Ionescu, Ștefan Baciu, Emil Cioran, Panait Istrati.


Expoziția „Emil Cioran” aduce în atenția publicului un capitol din istoria literaturii române, mărturii privind viața și creația scriitorului originar din Rășinari, județul Sibiu, considerat unul dintre cei mai importanți gânditori ai secolului al XX-lea.

Emil Cioran (n. 8 aprilie 1911, Rășinari – d. 20 iunie 1995, Paris) a început studiul filozofiei la 17 ani, ca student al Universității din București. A fost coleg cu Mircea Eliade și Constantin Noica, avându-i ca profesori pe Tudor Vianu și Nae Ionescu. În 1933, a obținut o bursă pentru a-și continua studiile de filozofie la Berlin. Prima sa carte apărută în 1934 în România, „Pe culmile disperării”, a fost distinsă cu Premiul Tinerilor Scriitori Români.
Mai nouă Mai veche

نموذج الاتصال