Alegeri prezidentiale Iasi 2014

La Iasi s-a detonat bomba la alegerile prezidentiale de anul asta. Daca pana acum Iasul era preponderend PSD-ist iata ca la alegerile pentru presedinte din 2 noiembrie 2014 s-a intamplat surpriza - Johannis a iesit inaintea lui Victor Ponta. E drept ca la mica distanta insa surpriza ramane surpriza, mai ales ca nimeni nu se astepta la asa ceva.

Dupa ani de zile, PSD pierde controlul asupra municipiului Iasi, iesenii preferand sa voteze masiv cu un alt candidat decat cel al social democratilor. Candidatul Aliantei Crestin Liberale (ACL) Klaus Iohannis a castigat alegerile prezidentiale in municipiul Iasi, in timp ce Victor Ponta, candidatul PSD, a obtinut cu cateva procente mai putin. Pe locul trei in acest top, la nivelul Iasului, a iesit Monica Macovei, candidat independent. 

In municipiul Iasi, Iohannis a castigat la limita, diferenta dintre cei doi candidati fiind infima: 33.63 la suta la 32.69 procente. Practic, intre Iohannis si Ponta a fost o diferenta de peste 2.000 de voturi. Culmea, PSD a reusit sa castige doar cartierul Alexandru cel Bun, in rest Iohannis a triumfat peste tot. Monica Macovei a obtinut circa 11 la suta din voturile iesenilor, in timp ce independentul Calin Popescu Tariceanu a obtinut circa 7-8 procente, Elena Udrea, candidatul PMP, a obtinut undeva in jurul a 5 procente, iar Dan Diaconescu (PP-DD) pana in 4 procente pe oras. 

1 Comentarii

Mai nouă Mai veche

نموذج الاتصال